Copyright 2024 - Фондация "Милен Григоров"

Какво ще видите?

 Уважаеми Посетители,

MTT logo 200          Изложението на Младежко Техническо Творчество, което ще се открие на 11.10.2018г. от 11:30ч. привлече 56 екипа с над 300 участника от цяла България – 29 ПГ, Техническите университети на Габрово, Русе, София, ХТМУ-София и БАН.

          Очакваме гости от МОН, ФНТС, АИКБ, управители на фирми от индустрията, Евро депутати.

          Техническите вузове участват с по 3 до 4 екипа както и професионалните гимназии на гр.Шумен, „Джон Атанасов“ гр.София, гр.Бяла, ПГЕЕ гр.Пловдив и др., които са работили задълбочено по проектите си.

          Характерно за тази година е, че участват фирми, които ще представят разработки, за оптимизиране на образователния процес с технически средства, както с най-малките така и тези от 5-ти до 7-ми клас. По време на Изложението с такива средства ще се извърши обучение на учители ПГ „Ломоносов“ гр.Г.Оряховица.

          Фирма Техномаджик, ще демонстрира атрактивни технически устройства разясняващи физическите закони. Посетителите ще видят изпълнителни устройства управлявани по интернет, дронове, 3Д принтери, роботи, роботизирани ръце, хуманоиден робот, електрически коли и други.

          На 12-ти октомври от 10:00ч. проф.д-р Георги Попов, ще изнесе лекция на тема Индустрия 4.0 и изкуственият интелект.

          За всички посетители, ще бъде експонирана ретро линия от преди 50 – 70 години.

С уважение:инж.Владимир Григоров

 

f t g m