Copyright 2023 - Фондация "Милен Григоров"

Отборът на ПГ СГСТ "Н.Вапцаров" гр.Чепеларе

  

Vaptsarov Chepelare 1Vaptsarov Chepelare 2Shell Eco-marathon е уникално състезание, което предизвиква студенти и ученици от целия свят да проектират, конструират и да се състезават с най-енергийно ефективните автомобили.
Трите локации в Европа, Америка и Азия отвеждат студентите и учениците на пистата, за да разберат кой ще измине най-голямо разстояние с най-малко количество гориво или енергия.

Общо 171 отбора от 29 държави в Европа и света се събраха в Лондон, за да се състезават в едно от най-престижните надпревари, в която участниците намират решения на глобални инженерни и енергийни предизвикателства. Младите инженери се състезаваха в две основни категории – „Прототипи“ и „Градски тип“.

За пета поредна година отборът на Професионалната гимназия по селско, горско стопанство и туризъм „Н. Й. Вапцаров“ – гр. Чепеларе в състав: Величка Кузманова, Стоян Илъков, Антоан Петров, Денис Ушанли, Николай Радоев, Николай Пашов, Гергана Качакова, Тодор Лазаров, Ангел Качоров се състезаваха в категория „Прототипи“ с електрическа батерия. В нея участваха 45 отбора, а нашите ученици постигнаха подобрен резултат от 253 км/ кВтч, което ги изкачи в класирането спрямо миналата година, а именно от 25-то на 22-ро място.

Повече информация, както и видео материал, можете да видите на страницата им във Facebook

На изложението "Младежко Техническо Творчество", което ще се проведе на 12, 13 и 14 октомври 2017г. в гр. Г.Оряховица, отборът ще бъде един от престижните участници.

 

Vaptsarov Chepelare 4Vaptsarov Chepelare 5Vaptsarov Chepelare 6Vaptsarov Chepelare 3

 

 

f t g m