Copyright 2020 - Фондация "Милен Григоров"

За всички които искат да се информират за техническите новости по света, предлагаме сайтове свързани с това.

Vendom Genesis

Logo Vendom Genesis 1"Vendom Genesis" е клуб по роботика към СПГЕ ,,Джон Атанасов".

Основната му цел е да мотивира и помага на желаещите да се занимават с роботика и електроника.

Космическа академия

Space ChallengesЗаповядайте в SPACEPORT!

Това  е онлайн платформа за изучаване на космоса. Създадена е от българи и в нея хора от всички възрасти, могат да се обучават за изследването на вселената и постиженията на човечеството в тази област. Обучението е напълно безплатно, а платформата е достъпна на български и английски език.
Платформата предлага впечатляващ масив от материал за обучение - 350 лекции или 120 астрономически часа наука от близо 100 от големите световни звезди в изследването на космоса - представители на НАСА, Европейската космическа агенция, руската и японската космически програми, водещи университети, участник в мисията МАРС 500, дори бизнесмени. Лекциите им са записани в България през последните години, специално за създателите на платформата "Space Challenges".

Запишете се в академията на www.spaceport.academy

hi-news.ru

logo 20152x

Искате ли да надникнете в технологиите от бъдещето, които ще променят нашият свят.

Влезнете в сайта https://hi-news.ru/

RoboCup

logo rcМеждународната общност RoboCup насърчава развитието на интелигентни роботи, като определя и изпълнява конкурси, които се използват от учени и студенти от цял свят, за да тестват и демонстрират своите роботи в атрактивни, реалистични сценарии.

Повече информация можете да получите от сайта: www.robocup.org

Интересни видеоматериали можете да прегледате в YouTube

smit.space

SMIT logo black

SMIT – первое в мире интерактивное пространство для взрослых и детей. Это своеобразная Лаборатория завтрашнего дня в центре Москвы, где можно окунуться в мир технологических развлечений: квесты в смешанной реальности, фильмы и игры в виртуальной и дополненной реальности, световые и видеоинсталляции, проекции и четыре фотозоны, где можно сделать лучшее семейное селфи в вашей жизни.

f t g m